reis per openbaar vervoer


per trein naar Coullons

 

De TGV (Thalys) moet gereserveerd worden: 0900-9296.

Houd er rekening mee dat het ophalen van de tickets op het station soms veel tijd kost.
Je kunt in Nederland al een kaartje naar Gien kopen. Anders kun je het kaartje Parijs-Gien op Gare Bercy in Parijs halen.
In de Thalys (bar) zijn metro-kaartjes verkrijgbaar. De reis Utrecht-Parijs duur circa 3,5 uur en kost ongeveer € 75,- (afhankelijk van seizoen en weekend en hoe vroeg je reserveert).

Op de zaterdagen:
De Thalys komt aan op Gare du Nord in Parijs. Je moet van hieruit naar het station BERCY. Dat kan met de metro met de RER D (groene lijn) naar Gare Lyon.
Vanaf daar pak je metro lijn 14 naar Bercy. Als je dat allemaal te complex vindt kun je een taxi nemen.
Er is in het weekend maar 1 trein waarop het busje in Gien aansluiting heeft: die vertrekt vanaf Paris Bercy om 14.15 uur, aankomst Gien 15.36 uur

Busje vertrekt om 15.53 uur (De afstand is 14 km en kost ongeveer € 4,-.)

Vraag aan de chauffeur of hij bij het weggetje "Champgault/Charme" wil stoppen (±2 km vóór het dorp).

 

NB: in Frankrijk rijden we altijd op de bonnefooi naar het station GIEN om een kaartje naar NL te kopen. Gaat altijd goed.


CORONA laatste nieuws    ●   1e webcamvoorstelling    ●   Fijne adressen    ●   webcam 2020    ●   In memoriam Erik van Vliet    ●   Margot overleden    ●   Artikel Charme augustus    ●   Camping Coullons open, ook resto    ●   CD    ●   Nibana Festival    ●   Wet AVG    ●   Boek Charme Liefdes