Hielke Zevenbergen 1974 - 2020


Weer moeten we afscheid nemen van een docent met een enorm Charme-verleden: Hielke Zevenbergen.

Beleefde vanaf zijn 16e topweken in EXCES (de voorloper van CHOC). In zijn laatste EXCESweek werd hem gevraagd om samen met zijn boezemvriend Joost (van Hilten) de kleutergroep te gaan doen... Ze konden het bijna niet geloven: wèrken op Charme!

Het werd een begin van een lange carrière. Hielke groeide uit tot een kanon als EXCES-docent. Een zeer bevlogen kunstenaar, die dan wel niet zo op de groeps-dynamica zat maar dat geheel compenseerde met de theaterproducties. Extremen in spektakel, sfeer en diepgang - honderden jong-volwassenen hebben het mogen meemaken.

 

Enkele jaren geleden werd leukemie bij hem geconstateerd.

Nog één keer, zomer 2018, wilde hij de CHOCgroep doen, samen met zijn maatje van de afgelopen jaren, Arjan Bouwmeester. Hij heeft die week nèt kunnen halen, met grote dank aan Arjan. 

Enkele weken geleden was er plotseling een verslechtering van zijn situatie: Hielke werd uitbehandeld verklaard.

De dag vóór zijn overlijden mocht ik nog bij hem zijn. Toen hij me zag, bleef hij maar herhalen: "Oh, wat mocht ik toch mooie dingen maken op Charme, dank!!"

En inderdaad, ik herinnner me nog een productie waarbij hij als slotbeeld een houten raket van 12 meter hoog in de brand liet steken. "Waar kun je dit doen?" vroeg hij zich gelukzalig af.

We zullen ons Hielke blijven herinneren als een formidabel inspirerend kunstenaar en docent.

We wensen (moeder) Maria, geliefde Marije, Jens en Nikki heel veel sterkte toe bij dit verdriet.

 

Er wordt van Hielke afscheid genomen in besloten kring op maandag 5 oktober.

 

Janhenk Odink

 


CORONA laatste nieuws    ●   Charme 2021    ●   Nieuw boek van Irene van der Aart    ●   NRC toprecensie voor Benny Lindelauf    ●   Hielke Zevenbergen 1974 - 2020    ●   Kim en Job in een kindervoorstelling    ●   Huis te koop in CHAMPGAULT    ●   1e webcamvoorstelling    ●   Fijne adressen    ●   Margot overleden    ●   In memoriam Erik van Vliet    ●   Artikel Charme augustus    ●   Camping Coullons open, ook resto    ●   CD    ●   Wet AVG    ●   Boek Charme Liefdes