4 klusweken buiten het seizoen


Werkvakantie voor volwassenen vanaf 20 jaar


Voorwaarden voor deelname:

Je moet wel wat ervaring met klussen: schilderen, tuinieren, omgaan met gereedschap, iets kunnen maken met hout of metaal, electriciteit, loodgieterswerk, etc. Goed kunnen koken voor een groep is ook een kwaliteit die wordt gewaardeerd. Wanneer je een mailtje stuurt om je aan te melden, schrijf er dan even bij waar je handigheid in hebt.

Geen kosten: eten, drinken en slaaplaats zijn gratis. Elke ochtend om 9.30 uur is er een korte "bouwvergadering" waar de verschillende werkzaamheden worden voorgelegd. Je haakt aan bij een klus die je leuk vindt. Er zijn altijd voldoende mensen aanwezig die àlles weten van het terrein, het gereedschap op Charme en de betreffende klus. Koken (+ boodschappen doen) en corveeën zijn vaste onderdelen van deze weken.
Overdag ben je aan het werk, 's avonds kun je wat hobbiën, uitrusten, internetten of een beetje sporten.
De reis wordt met auto's georganiseerd.

NB: er is een vaste kern aan opbouwwerkers. Meestal is er naast deze mensen nog wel plek voor nieuwe deelnemers.

 

Wanneer je je aanmeldt krijg je snel een reactie. Een paar weken voordat we gaan krijg je nog alle precieze informatie over wie er meegaan, wat er te doen is, de reisorganisatie, wat mee te brengen enz.

 

1. NATUURweek, van 16 - 23 november 2019

Veel werken in de natuur: het planten van bomen, snoeien van bosgedeeltes, onderhoud van paden, etc. We kijken nauwkeurig in de bossen waar dode bomen staan die een gevaar kunnen vormen voor in het seizoen. Deze worden gekapt en afgevoerd. Verder is er altijd wel een nieuwe constructie te verzinnen en te bouwen....
Groep van maximaal 12 personen.

Slaapplaatsen onderdak (in het huis of in een blokhut/keetje/baraka).

 

2. BOUW- en ONDERHOUDSWEEK, 16 - 23 maart 2019

Een week aan de slag met de opbouw van Charme. Te doen: boswerk, bouw- en verbouwactiviteiten, tegelen, schilderen, houtconstructies, electriciteitswerk, algemeen onderhoud terrein en gebouwen. Koken.
Groep van maximaal 12 personen.
Slaapplaatsen onderdak (in het huis of in een blokhut/keetje).

3. SEIZOENSKLAAR MAKEN, 15 - 22 juni 2019
In deze juniweek is er ook onderhoudswerk te doen (schilderen, tegelen, opruimen etc.) Nu is het zaak dat het terrein seizoensklaar gemaakt wordt: de opbouw van de grote tenten, bos- en maaiwerk, het schoonmaken van alle terreinen en gebouwen.
Groep van maximaal 18 personen.
Je kunt je tent opzetten of in een bed slapen: in het huis of in een blokhut.

 

4. AFBOUWWEEK, 24 - 31 augustus 2019

Voor vitale mensen met sterke handen en schoonmakers. Afbreken van grote tenten, activiteitenplekken, schoonspuiten en opbergen van materialen. Deze week loopt naast de laatste familieweek van Charme. Als deze voorbij is (zaterdag 26 augustus) werken we nog 1 à 2 dagen door om alles aan kant te krijgen.

Maximaal 8 personen. Je kunt in deze week alleen kamperen, alle accommodaties zijn bezet door de groep Theater Totaal.


Charme 2021    ●   Tessa en Robert spelen in Overijssel    ●   Kim en Job in een kindervoorstelling    ●   Huis te koop in CHAMPGAULT    ●   CORONA laatste nieuws    ●   1e webcamvoorstelling    ●   Fijne adressen    ●   webcam 2020    ●   Margot overleden    ●   In memoriam Erik van Vliet    ●   Artikel Charme augustus    ●   Camping Coullons open, ook resto    ●   CD    ●   Nibana Festival    ●   Wet AVG    ●   Boek Charme Liefdes