Eerder geweest

 

Voor iedereen die Charme al kent

 

Beeld & geluid 4 klusweken buiten het seizoen
Tarieven

 

Veranderingen voor 2017

 

 

Week 0, charme exclusief: theaterweek BURNING

2 jaar geleden zijn we gestart met de cursusweek voor volwassenen, waarbij de maaltijden inclusief zijn en het zwembad opengesteld is.

Dit jaar hebben werden we erg warm van het idee om een theaterproductie te gaan maken, met décor, licht, aankleding etc. met de titel BURNING (afgeleid van burning man). We werken toe naar een eindproductie op één van Charme’s prachtige locaties, vooral voor Fransen uit de omgeving. Het slot van de voorstelling is al bekend: alles wordt verbrand…zie pagina.

Kosten: € 425,- (incl. maaltijden & gebruik zwembad)

 

Week 6: ENCORE!

Voortaan gaan we week 6 geen totaalweek meer noemen. Omdat deze week de laatste jaren veel minder inschrijvingen kreeg werd de sfeer totaal anders: minder keuze in aanbod voor volwassenen, kinderen en jongeren werden vaak één jeugdgroep,  meer contact onderling en meer gezamenlijke activiteiten. En alles vond plaats op een aangepast gebied, rondom Le Voisin, compleet met gebruik van zwembad. De omschrijving van de totaalweken gold dus eigenlijk niet meer voor deze week.

Wel gaven de deelnemers aan het eind van de week aan dat het evengoed een topweek was…

Om geen verkeerde verwachtingen te scheppen hebben we nu een aparte naam bedacht met een eigen omschrijving. Zie pagina.

De week is 10% voordeliger dan een totaalweek (niet de accommodatie verhuur)

 

Terrein

Ruim 25 jaar lang hebben we kunnen beschikken over het buurterrein aan de westkant, waar o.a. het parkeerterrein, CLAN, CHOC en de kleuterkreek te vinden waren. De erfgenamen van de dame waarvan we dit gebied huurden hebben besloten de pacht te beëindigen. Vandaar dat we bovengenoemde activiteiten vanaf zomer 2017 op andere plekken van landgoed Charme moeten gaan onderbrengen.

 

 

 

Inmiddels hebben we met vereende krachten alle materialen verplaatst, en nieuwe parkeerterreinen gemaakt. De nieuwe plattegrond met foto's staat weer op de site. Zoek de verschillen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarieven

We hebben moeten accepteren dat Charme BV fiscaal in de reisbureauregeling  moet vallen. Dat betekent dat we door de belastingheffing die daarmee samenhangt nu 9,5% in omzet per jaar achteruit gaan.

Vandaar dat we genoodzaakt zijn om de tarieven komend seizoen meer te verhogen dan gebruikelijk was.

 

 

Stilte

Afgelopen zomer hebben we met succes het thema "stilte" gebruikt. Stllte als verademend contrast op een hektische en rumoerige samenleving. Stilte als terugkomend element in de groepen, stilte als onderdeel in activiteiten, stilte als krachtig theaterelement. We blijven het gebruiken op Charme!

 

Lezingen

Achter vele deelnemers gaat een enorme wereld van kennis en ervaring schuil. Die hebben we afgelopen seizoen kunnen inzetten tijdens allerlei lezingen die werden gehouden na het avondtheater, dus ergens tussen 8 en 9 uur. Lezingen over filosofie, techniek, natuur, specifieke educatie, kunst - het is allemaal voorbij gekomen. Ook in 2017 blijven we vragen naar mensen die een verhaal willen houden over "een hele andere wereld". Een mooie verrijking op het ruime aanbod van medewerkers.

 

 

 

 

Seizoen 2018    ●   Nieuwe plattegrond    ●   In memoriam Maya    ●   Boek Charme Liefdes is gedrukt